• AquaSource Плодова Енергия прах 40 g

    AquaSource Плодова Енергия прах 40 g

    AquaSource Плодова Енергия прах 40 g

    60.50 лв.

    AquaSource Плодова Енергия на прах

    Дребните плодове, богати на антиоксиданти са полезни за всеки

     

    Продуктът Плодова Енергия на прах съдържа голямо разнообразие от горски плодове, които доказано притежават високи хранителни стойности и осигуряват различни жизненоважни хранителни вещества, известни с антиоксидантните си свойства и съдържанието на антоцианидини и флавоноиди.

    Според изследване направено от учените от Университета в Източна Англия (Великобритания), Харвардското училище за обществено здраве и Харвардското медицинско училище, анализира диетата на 133 914 жени и 23 043 мъже на всеки 4 години в период от около 14 години и по-специално наблюдава приема на флавоноиди с храната (от дребните плодове например).

    Откритието, което направили подкрепя твърдението, че антиоксидантите поддържат здравето на сърдечносъдовата система. Те отбелязват, че начина, по който те подпомагат биологичния механизъм е различен от този, който антиоксидантите пречистват свободните радикали. Те също така открили, че може да се извлече значителна полза от консумацията на дребни плодове особено от хората на възраст над 60 години. Сега започваме да разбираме защо дребните плодове са толкова полезни за нас, независимо на каква възраст сме.

    Дребните плодове са може би сред най-богатите на хранителни вещества плодове, но начинът по който тези хранителни вещества са запазват, също е от огромно значение. Много от тези плодове са най-зрели само в определени периоди на годината и затова е необходимо точно тогава да се събират и съхраняват. Лиофилизацията (сушене чрез замразяване) позволява на хранителните вещества да бъдат съхранени и така да могат да се ползват през цялата година. Всъщност е доказано, че нивата на лиофилизираните хранителни вещества в една порция замразени дребни плодове дори могат да бъдат по-високи от тези в пресните (изследване на ягоди, проведено то Отдела по здравеопазване в окръг Монтгомъри, Кларксвил, Тенеси, САЩ, юни 2010г.)

    Плодова Енергия на прах на АкваСорс съдържа следните плодове: лиофилизиран макуй бери на прах*, прахообразна смес от сока на горски плодове: амла*, нони*, нар*, касис*, ягоди, вишни, къпини, червени и черни боровинки, малини, ямбери (китайска ягода), джабутикаба (бразилско грозде), лиофилизиран акай бери на прах*, плодове от морски зърнастец на прах*.

    *Сертифицирани катоорганични от USDA; 84.8% от селскостопанските съставки са органично произведени.

    Ефектът от употребата на Плодова Енергия на прах са: чувство на свежест, повече енергия и жизненост, включително и за спортисти,  антиоксидантна защита, източник на желязо, магнезий и др. витамини и минерали.

    Джабутикаба.

    Разпространен на бразилския пазар, чийто плодове се консумират сурови. Плодът на дървото джабутикаба е с дебела обвивка и по размер е колкото средна слива. На външен вид изглежда като голямо гроздово зърно. Дебелата му стегната обвивка съдържа сладко, бяло до розово-червеникаво, подобно на желатин месо с мек и приятен аромат. Плодовете растат на гроздове, директно върху ствола и клоните на дървото, което му придава интересен и екзотичен вид.

    Суровите плодове започват ферментация 3-4 дни след като бъдат набрани. Те често се използват за приготвянето на сладко, плодови сладкиши, силни вина и ликьори. Поради своята нетрайност, плодовете джабутикаба в суров вид се срещат рядко по пазарите извън местата, на които се отглеждат.

    От плода са изолирани няколко силни антиоксидантни и противовъзпалителни съставки, една от които се нарича джабутикабин и е уникална само за този плод.

    Ямбери (китайска ягода)

    Ямбери - новото име на плода янг-мей (yang-mei) расте и радва с плодовете си народа на Китай от хиляди години. Плодовете наподобяват много на малини, със сладко-кисел вкус, близък до този на сока от червени боровинки.

    Ямбери са богати на антиоксиданти като проантоцианиди и съдържат много витамини, включително витамин С, тиамин, рибофлавин и каротин.

    Те се берат в рамките на един или два месеца - през юни и юли и са много нетрайни, както малините. Поради тази причина могат да се опитат пресни само, ако се пътува до Китай. Сушат се много лесно без да губят хранителната си стойност.

    Акай

    Вкусът на акай е нещо средно между черни боровинки и шоколад и изобилстват от 19 аминокиселини, внушително количество мастни киселини и впечатляващ брой антиоксиданти, предпазващи клетките.

     

    Амла (индийско цариградско грозде)

    Дървото се смята от индусите за свещено. Според религиозните вярвания на индусите този плод изцелява почти всяко заболяване и удължава продължителността на живота. Широко се използва в Аюрведичната медицина, тъй като е богат на витамин С, съдържа много минерали и витамини като калций, фосфор, желязо, каротин и витамин В комплекс. Амла съдържа мощно антиоксидантно вещество.

    Морски зърнастец известен като облепиха и ракитник. Съдържа множество здравословни полиненаситени мазнини, витамините С и Е, бетакаротин, аминокиселини и мощни антиоксиданти.

    Предимства:

    • Мощна антиоксидантна комбинация, която подпомага възстановяването и имунитета.

    • Чудесен за активен начин на живот, включително и за спортисти.

    • Добър източник на желязо, магнезий и др.важни минерали.

    • Удобна прахообразна форма, която може да се смеси с храна и течности.

    Продуктът Плодова Енергия  е подходящ  за всички над 5-годишна възраст.

    Подходящ за вегани и вегетарианци.

    Вземайте 1 до 3 мерителни лъжички дневно. Деца над 5 години могат да приемат по 1/2 лъжичка дневно. (Една мерителна лъжичка = 1 g) По желание може да се смеси с или поръси върху храна, да се добави към смути, да се смеси с кисело мляко или да се приема както пожелаете.

    Опаковка - 40 гр на прах

     

     

    Здравни твърдения, одобрени от EFSA: няма

    Данни за алергени: не съдържа алергени според Регламент (EC)  № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

     

   • ПОДОБНИ ПРОДУКТИ